Palmares Houtlands Harmonieorkest

2017   Deelname internationaal tornooi “Flicorno d'Oro” in Riva del Garda (IT)
Behaald resultaat: 2e plaats met 85,17% in de “Categoria Eccelenza” (hoogste categorie)
    Deelname Provinciaal Muziekfestival: we werden erkend als provinciaal genomineerd ensemble van de Festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen
2013   Wereld Muziek Concours Kerkrade (NL)
Behaald resultaat: 86,67 % voor "Divertimento" (Oliver Waespi) en 85,33 % voor "Extreme Beethoven"(Johan de Meij)
    Deelname eerste open Europees Kampioenschap voor Concertbands in de Philharmonie te Luxemburg (L).
Behaald resultaat: 91,13% en “1st European Prize with great distinction”
    IRISH NIGHT Nieuwjaarsevenement in de Mast te Torhout
2010   Sinfonia Hungarica in de Spil (Roeselare)

  Concertreis Riga (Letland)
    Provinciaal genomineerd ensemble van de Festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen
2009   Viering 140 jaar Jongelingskring

  Deelname Wereld Muziek Concours Kerkrade (NL)
Behaald resultaat: 90,98%
2008   Opvoering Queen Symphony in samenwerking met vier koren
2007   Provinciaal genomineerd ensemble van de festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen
    Winnaar van het tornooi in Interlaken (CH) met 96,3%
2006   Provinciaal geselecteerd ensemble van de festivalcyclus van de Provincie West-Vlaanderen
2005   Publieksprijs op het “Certamen Internacional de bandas de música” in Valencia, een internationaal tornooi
    Reno-proms
2003   Reno-proms
2002   concertreis naar Valencia (Spanje)
2001   bevestiging in superieure afdeling: provinciaal tornooi - Diksmuide
2000   kampioen van België (90,6%): nationaal kampioenschap - Leuven
1999   provinciaal kampioen superieure afdeling (88,8%): provinciaal kampioenschap - Vichte
1997   concertreis naar St.-Seine l'Abbaye en Dijon (Bourgogne)
1996   nationaal kampioenschap - Leuven: de harmonie behaalt 90,5%
    bevestiging in superieure afdeling: provinciaal tornooi - Diksmuide
    concert met Koen Crucke in Hansbeke
1995   provinciaal kampioen - Vichte
1994   concertreis naar Valencia (Spanje)
    laureaat stapwedstrijd - Izegem
    viering 125-jarig bestaan
1993   behalen van de cultuurprijs Stad Torhout
1992   kerstconcert met Koen Crucke in de Don Boscokerk van Torhout
1991   bevestiging in superieure afdeling: provinciaal tornooi - Knokke
1990   concerttornooi De Waele - Kluisbergen
    concertreis naar St.-Seine l'Abbaye (Bourgogne)
    provinciaal Fedekam kampioen superieure afdeling -Tielt
    kerstconcert met Marco Bakker in de Sint-Pieterskerk van Torhout
1989   kerstconcert met Rebroff in de Sint-Pieterskerk van Torhout
1988   deelname aan het nationaal kampioenschap in Neeroeteren
    kampioen van België in superieure afdeling
    bevestiging in superieure afdeling: provinciaal tornooi - Menen
    concert in Brugge met beiaard
1987   concert in Brugge met beiaard
1986   deelname aan het nationaal kampioenschap in Leuven
    kampioen van België in ere afdeling (89,5%)
    promotie naar superieure afdeling: provinciaal tornooi - Brugge
1985   deelname aan het nationaal kampioenschap in Brugge
    kampioen van België in ere afdeling
    concertreis naar Normandië
1984   concertreis naar Amsterdam (Zaandam)
    concertreis naar Nevers
1983   opname voor BRT (radio)
    concertreis naar Nevers
1982   concertreis naar Normandië
    laureaat stapwedstrijd Izegem
1981   interprovinciaal tornooi - Antwerpen
    zilveren medaille
1980   concertreis naar Normandië
1978   deelname aan het wereldconcours in Kerkrade
    de harmonie behaalt de zilveren medaille in derde categorie
1978   deelname aan het nationaal kampioenschap in Neeroeteren
    kampioen van België met 86% in de afdeling uitmuntendheid
1976   provinciaal tornooi - Tielt
    ereprijs en promotie naar de afdeling uitmuntendheid
1974   deelname aan het nationaal kampioenschap in Houthalen
    kampioen van België met 87% in eerste afdeling
1972   provinciaal tornooi - Wervik
    ereprijs en promotie naar eerste afdeling met 94%
1970   provinciaal tornooi - Izegem
    rechtstreeks opgenomen in tweede afdeling met 88%

Palmares Houtlands Jeugdensemble

2017   4e Deelname VLAMO Evaluatieconcert, 1e afdeling: 1e prijs
2015   Verjaardagsconcert 10 jaar Jeugdharmonie
    30 september: receptie voor het exact 10 jarig bestaan
2014   Dubbelconcert met koor 'She'
2012   3e Deelname VLAMO Evaluatietornooi, 2e afdeling: 2e prijs
2011   Concert op ‘Ten Vrede’ Diksmuide
2010   2e Deelname VLAMO Evaluetietornooi, 2e afdeling: 2e prijs
2008   1e Deelname VLAMO Evaluetietornooi, 2e afdeling: 1e prijs

Palmares Houtlandse Benjamins

2018   Genomineerd in categorie 'beloftevolle jongeren' voor cultuurprijzen Torhout
    3e Deelname VLAMO Evaluatieconcert Kortrijk: Eerste Prijs Cum Laude
2016   2e Deelname VLAMO Evaluatieconcert Sint-Eloois Winkel: Eerste prijs met onderscheiding
2014   1e Deelname VLAMO Evaluatieconcert Dadizele: Eerste prijs met onderscheiding